Výcvikové vesty, k čemu jsou ?

Proč si vůbec pořídit výcvikovou vestu, vždyť si stačí vzít starší bundu a vyrazit na procházky či na cvičení. Výhody výcvikové vesty by jsme si rádi rozebrali v dnešním článku v pár bodech. :)

 

1. Kapes není nikdy dost. I na procházkách potřebujeme spoustu kapes. Klíče, mobil, dlouhé vodítko, krátké vodítko, klíče od auta, pamlsky, míčky, či jiné hračky kapesníky, případně ovladač na EO. To jsou věci které sebou běžně nosíme, je jich 9, kdyby jsme na každou z nich měli mít jednu kapsu, tak s běžným oblečením nejsme schopni to u sebe jednoduše uskladnit. Budou se nám pamlsky míchat s klíči od auta a to poté není velmi příjemné. 

 

Vesta má však těchto kapes spousty, schováme tam pohodlně vše a ještě nám volné kapsy zbydou. Hlavně nemusíme nosit dlouhé těžké vodítko hodinu v ruce, ale pohodlně ho dáme do vesty, na záda, kde nám nepřekáží a my máme pohodlí, které u klidné procházky zkrátka mít musíme. 


Zde je ukázka, kolik se toho jenom do zadních kapes, na vestě vejde, zepředu máme dalších 6 kapes. 

IQ-Hundesportweste-Ruecken-SpzdzqVfPgMznhkR_600x600


 

2. Pes na nás při hře rád skáče, vítá nás, nedokáže se udržet na uzdě a zcela jednoznačně nás při tom zašpiní. No a zde přichází další výhoda vesty, jednoduše jí sundáme a pod ní je samozřejmě oblečení čisté. Samozřejmě by to chtělo i bundu na převlečení, ale v letních měsících máme i například pouze triko, tudíž nemáme ušpiněného nic kromě vesty, kterou ale sundáme a vypadáme znovu k světu a to je další výhoda vesty. Může, ale nemusí být stálým prvkem našeho oblečení. 

 

3. Snadněji se čistí, než obyčejné oblečení od bláta, bahna, slin atd. samozřejmě. Vesty jsou navrženy tak aby vydrželi ( nebo měli by být) drápance a veškeré další újmy ke kterým může při výcviku dojít. Tudíž když nás pes omylem třeba za vestu zavadí, tak ty kvalitní to vydrží. Určitě máte zkušenosti, kdy Vám při hře pes omylem vzal zubem za nádhernou péřovou bundu, která po této hře buď byla ošklivě zašívaná a nebo šla rovnou do koše :/

 

4. Kapsy už jsem říkal ? No, fakt jsou hodně důležité pro efektivní trénink, tak i spokojeného psovoda a to je základ spokojeného vztahu :)

 

To byli obecné výhody vest, teď se podíváme na to které má samozřejmě ta co prodáváme My. :)


 

4. Vesta IQ Dogsport má jako jednu z velkých výhod, možnost spojit dvě separátní přední kapsy na prsou do jedné velké, kam se vejde i menší klínový pešek na obrany ( Výborné třeba při zvýšení motivace při aportu, ale o tom třeba někdy jindy :) 

IQ-Weste-Kordelsystem

5. Další výhodou jsou drobné kapsičky na magnetky, kam je lze jednoduše schovat a díky tomu si připnout hračky z venku s vědomím, že magnetek jednoduše nevypadne :)

IQ-Weste-Magnettaschen

6. Zadní protáhlá kapsa na tušírku, či cedulku na stopy je příjemným bonusem, kteří využijí třeba kladeči stop, kteří těchto cedulek musí nosit spousty a dost často na velké vzdálenosti. 

IQ-Weste-Gertenfach

7. Sáček, do kterého lze zabalit míček, pamlsek, či malinký pešek je perfektní pro to, aby pes jednoduše nevěděl jestli v podpaží něco je, či není a dokážeme ho takto udržovat v napětí i v průběhu závodu či zkoušky. Když je míček v podpaží samostatně je velmi snadno vidět a pes nás má přečtené hned.

IQ-Magnetballtasche-fuer-Weste

8. Design, kvalita a materiál, zkrátka vesta vypadá dobře, člověk se v ní dobře cítí a to je k nezaplacení :)